Pagina's

maandag 26 mei 2014

Winnaars exclusieve programmaonderdeel ‘Klokkenluiden van de Martinitoren’ genieten volop


Via de trappengang die in een trechter vorm de hoogte in draai. Werd het trede na trede steeds zwaarder. Terwijl de Beiaardier Adolph Rots met gemak de voorsprong steeds groter liet worden. Werden intussen de hartelijk ontvangen en zeer vrolijke mede winnaars. in een lager gelegen deel van deAfbeelding Martinitoren bijgespijkerd hoe het precies werkt om een leuk muziek kwartier te kunnen geven aan alle mensen buiten in de wijde omgeving. 

Groningen 25 mei 2014 door © Everyday Compleet Fotograaf B. Bakema.,,<< voor contact of nabestellen groepfoto <<<< contact link

Winnaars exclusieve programmaonderdeel ‘Klokkenluiden van de Martinitoren’ genieten volop



In diverse Groningse dag- en weekbladen werden er oproepen gedaan ” klokken luiden van de Martinitoren”. Zaterdag 24 mei was het mogelijk, Vooraf aan “de Nacht van Kunst & Wetenschap”. 
 
Uit de inzendingen werden per krant zoals het DVHN , en de Gezinsbode personen geloot. De winnaars kregen per mail of telefoon per persoon een gratis ticket voor het festival in het verschiet voor De Nacht van Kunst & Wetenschap.
 De inschrijving was alleen voor volwassenen en enkel de winnaars kregen een bericht. Voor het exclusieve programmaonderdeel ‘Klokken luiden van de Martinitoren’. Direct daarbij kregen de winnaars tevens één polsbandje dat de gelukkigen toegang gaf tot het volledige programma van De Nacht van de wetenschap. als zij ook daadwerkelijk zich melden.

AfbeeldingEen verslag: van de avond die begon voor de Martinitoren!! Waar wij als prijswinnaars om 19..00 uur werden verwacht. Door een medewerker van De Nacht van De Wetenschap en de medewerkers van de Groninger Klokkenluiders Gilde en De twee Beiaardiers met assistent.
Als persoon naast mijn liefde voor fotografie was ik tevens een van de deelnemers en dol blije winnaar. De gelegenheid privé en het project de nacht van de wetenschap voor de Rijksuniversiteit te verslaan in de bibliotheek later die avond te combineren. En dit de door mij zeer gewilde kennis over en van het actieve evenement te delen met meerdere partijen.

Van de Martinitoren “de trots van Groningen “ Waar eigenlijk veel te weinig aandacht aan wordt besteedt door de televisie media. Dit vinden we gedeeld met de Beiaardiers en de stichting Martini Baiaard Groningen(http://www.martinicarillon.nl/), omdat het prachtige gebouw voltooid in 1482, met zijn geschiedenis en interne techniek van 18 naar 52 klokken uitgebreidt. (de Toren die in 1945 gelukkig,enigszins bespaard is gebleven. Restauratie was onontkoombaar in die Tijd) Het zal een diepgaande reportage in bewegend beeld niet misstaan. 
Boven in de toren waar de beiaardiers Auke de Boer en Adolph Rots De gelegenheid gaven te fotograferen en daarbij ondersteund door ass. Lars Faber. Heeft dit unieke blik achter de schermen en de uitleg over de Carillon een blijvende herinnering opgeleverd. Zowel op beeld , als voor mij als persoon greep dit aanzien van eeuwenoude techniek mij aan. Graag laat ik u een enkele foto zien , naast de beide heren waar u op de volgende site meer informatie over vinden zal namelijk http://www.martinicarillon.nl/beiaard  ©CarillonAfbeeldingMartiniAfbeelding ©beiaardiers Auke de Boer en Adolph Rots.
Vervolgens is de trap naar beneden helemaal zo erg niet meer. En kon een ieder die dat graag wilde actief de klokken luiden. Waarbij een dame de smaak zo te pakken had. Ze geregeld de voeten van de vloer kreeg na een volle haal aan het touw die gekoppeld is aan een van de grotere klokken. Wat gebruikelijk was in de hanze steden is dat de luidmeester in een bepaalde volgorde de gasten liet trekken aan de touwen zodat er een aardig geluid te gehore werd gebracht. de zogenaamde ingestudeerde disposities. waar de luidmeester meerdere van heeft ingestudeerd.
Bijvoorbeeld een stuk gemaakt door Name v/d Werff, componist die het tweede stuk de Zilverenbrons compositie op naam heeft. Hieronder te zien op de foto. Tevens de actie in uitvoering van het luiden.
Afbeelding  Afbeelding © e.c.f. B. Bakema
Willem Hoiting en David van Dijk ronde het geheel af met een drankje naar keuze. Waarop er Nog een Groepsfoto is gemaakt door de Fotograaf.
Deze foto’s vallen onder het auteursrecht van E.C.F. sector Noord en kunnen na 14 juni worden nabesteld. Of eerder door media waar wij reeds afspraken mee hebben gemaakt of met ons willen maken. Afbeelding © Fotograaf B. Bakema van E.C.F. Zoals besproken kunt u de foto en/ of foto's Nabestellen. door contact op te nemen met Everyday Compleet Fotograaf':  

Customer Contact Centre e-mail everyday.cf@live.nl of u kunt mij bellen op Tel : 06-50.99.85.10. Omdat deze maand in het teken staat van het 400 jarig jubileum van de Rijksuniversiteit. For Invinity. Met als goed doel Actief oud is Goud en dit volledig aansluit bij onze visie.
Is dit het goede doel Waar wij komende maand actief ons uiterste best voor zullen gaan doen......
www.efotograaf.webs.com voor info of meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten