Pagina's

zondag 24 augustus 2014

Rijksuniversiteit Groningen op 23 augustus écht 400 jaar!

<img alt=”rug-400-huldiging-400-jaar-rijksuniversiteit” src=”tps://everydaycompleetfotograaf.files.wordpress.com/2014/08/rug-400-huldiging-400-jaar-rijksuniversiteit.jpg”> .

400 jaar Rijksuniversiteit Groningen©
Groningen, zondag 24-08-2014

Deze Finale van de lustrumviering vindt plaats op het Broerplein met een kort feestelijk programma van 23.30 tot ca. 01.00 uur, waarbij o.a. om middernacht een toast wordt uitgebracht op de 400 jarige universiteit.
 
Commissaris van de Koning Max van den Berg en Burgemeester Ruud Vreeman bieden daarbij Rector Magnificus Elmer Sterken het boek 400 jaar Universiteit Groningen; van 1614 tot 2014 van Beno Hofman* aan.
 
( *Benno Hofman: grafisch vormgever, en zo veel meer, Fotografisch als filmend zeer kundig Als u dit jaar door Groningen bent gekomen!! Groningen stad, heeft u ongetwijfeld werken vervaardigd door Dhr. Hofman gezien)


17.00 uur : Vooraf was er eerst de mogelijkheid om  een rondleiding te krijgen met zeer goede uitleg.Speciaal voor internationale studenten en alumni is er vanaf 17.00 uur. Burgers uit vele landen van de wereld trotseerden de regen!!! De opkomst was iets minder dan geplant. Toch was de organisatie niet voor niets.En was het toch gelukt een tweetal gezellige, omvangrijke en enthousiaste groepen te vormen.


Als fotograaf zijnde( naar vele projecten rug400 te hebben mogen fotograferen), (afsluitend voor rug400 22 op 23 augustus mee wederom verzorging van de fotografie met eer) naar het Universiteitsmuseum,.

En mijn collega fotograaf moest wat verder door de regen met de opgesplitste groepen mee naar de museumbrug gehaast en linksaf snel binnen om droog te genieten van Tentoonstelling “De student in Groningen 1614-2014″ u kunt er nog heen???  01 maart 2014 t/m 31 augustus 2014, voor meer informatie van diverse item kunt u op de blauwe link klikken voor info, maar let op niet gelijk doen want anders mist u het reportage verslag van de avond.

Persoonlijk en op navraag van de gasten hebben zij stuk voor stuk genoten van de beide musea, dus ga nog snel even een dag inplannen om een ronde te maken? Let goed op naar de A-kerk, kunt u helaas niet meer maar op de site 400 jaar wetenschap rug400 staan veel foto’s die een indruk geven.

<img alt"museum-rijksuniversiteit-Groningen-400 jaar"scr="https://everydaycompleetfotograaf.files.wordpress.com/2014/08/universiteits-museum-groningen.jpg">.
museum rijksuniversiteit Groningen 400 jaar. Fotograaf : Bert Bakema © ecfotograaf ©

“De rondleiding zelf wil ik niet te veel inhoudelijk over beschrijven, want het is de kunst om de kunst zelf te beoordelen op kunstzinnige manier en stukken beoordelen op inhoud en achterliggend verhaal.”

Na deze rondleidingen was er koffie en van alles verkrijgbaar voor de gasten.
19.00 uur Een BBQ om de lege magen te vullen voor de feestelijke borrel momenten.
En dat waren er een aantal, zeer waardevol en eervol om daar bij te hebben mogen zijn.
Maar ook de gedachten gang hierachter.
“Het harde werk van de grote groep vooral dames en enkele heren die constant klaar stonden en staan om de festiviteiten in banen te leiden, maar net zo belangrijk het voor , tijdens en na werk.

Maar na hierbij te hebben stilgestaan gaan we snel naar de verjaardag viering en de uiteindelijke grote groepen mensen die zijn toegestroomd om heerlijke BBQ in keuze zo rijkelijk tot u te nemen wat u maar wilde. De mannen van de bereiding van het vlees toonde ervaring , now how, en werkte conform de eisen van de richtlijnen voor hygiëne. Super gedaan heren. 

,,: Dames en heren even een moment stilte”
 
Klonk het door de microfoon en er werd ten gehoren gebracht. Een Gedenkpenning zichtbaar op de site van rug400.nl onderaan.  

Een officieel moment tijdens het programma is de overhandiging van een RUG400-gedenkpennning – gemaakt door kunstenares en alumna Marina van der Kooi – aan Rector Magnificus Sterken. De penning wordt aangeboden door het Representatiefonds.

21.30 uur de film For Infinity – The Movie te bekijken.Speciaal voor internationale studenten en alumni. Maar ook voor een ieder die inmiddels binnen was om de verjaardag te vieren. En uit te buiken onder de mogelijkheden voor film die werden vertoont in  de diverse zalen.Van jong tot oud stroomde de zalen vol.

Daarnaast werd er op dat moment voor een select gezelschap een werk onthuld. ter ere aan Ubbo Emmius door prof. dr. E. (Elmer) Sterken Rector Magnificus. Met o.a. Els van de Berg en vele hooggeplaatste gasten.
<img alt="Onthulling Ubbo Emmius door prof. dr. E. (Elmer) Sterken Rector Magnificus."scr="https://everydaycompleetfotograaf.files.wordpress.com/2014/08/onthulling-ubbo-emmius-door-prof-dr-e-elmer-sterken-rector-magnificus.jpg">.
Ubbo Emmius door prof. dr. E. (Elmer) Sterken Rector Magnificus.©  Fotograaf Bert Bakema/ ecfotograaf ©
Auteursrechten op deze e.a. foto’s

23.30 tot ca. 01.00 uur
In het trappenhuis van de Universiteitsbibliotheek vindt verder om 23.30 uur de onthulling plaats van het kunstwerk SHA_RE van Peter Musschenga. Het kunstwerk is een geschenk van het Groninger Universiteitsfonds aan de 400-jarige RUG. Na middernacht kan iedereen het kunstwerk nader aanschouwen. Ook is in de bibliotheek een kleine tentoonstelling te zien met meer uitleg over (the making of van) het kunstwerk. Bron: en directe link rug400
<img alt=”Rijksuniversiteit-Groningen-op-23-augustus-écht-400 jaar!"src=”https://everydaycompleetfotograaf.files.wordpress.com/2014/08/rijksuniversiteit-groningen-op-23-augustus-c3a9cht-400-jaar.jpg
Rug 400 jaar 23-08-2014 © Fotograaf Bert Bakema/ @ECFotograaf  © om 00.00 uur





Voor meer informatie! kijk via de links in dit stuk. Of mail mij of ons.
                 mail:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten